Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Mat

Sinonime

  • v. opac.
  • lăptos.

Definiție : Mat

Cuvântul „mat” este un substantiv masculin care desemnează o situație în jocul de șah în care regele unei părți se află într-o poziție în care nu mai poate fi apărat, ducând astfel la sfârșitul jocului. De asemenea, se folosește expresia „a face mat” pentru a spune că câștigi un joc de șah împotriva cuiva. Această expresie poate fi de asemenea folosită figurativ pentru a însemna că pui pe cineva în imposibilitatea de a spune sau de a face ceva.

Cuvântul „mat” poate fi de asemenea folosit ca adjectiv pentru a descrie ceva care este fără strălucire, tern sau opac. De asemenea, poate fi folosit pentru a descrie sunete care lipsesc de rezonanță.

Ca substantiv, „mat” desemnează de asemenea finalul unui joc de șah. De asemenea, se folosește termenul „mat” pentru a anunța această situație în timpul jocului.

Cuvântul „mat” poate fi de asemenea folosit ca adjectiv pentru a descrie ceva care lipsește de strălucire sau de luciu. Poate fi folosit pentru a descrie geamuri mate sau aur mat. De asemenea, poate fi folosit pentru a descrie sunete care au o rezonanță slabă sau surdă.

Cuvântul „mat” poate fi de asemenea folosit ca adjectiv pentru a califica un rege care este învins în jocul de șah. Poate fi de asemenea folosit ca substantiv pentru a desemna manevra care pune regele în șah și mat.

Ca substantiv, „mat” desemnează situația în jocul de șah în care regele unei părți, fiind atacat, se află în imposibilitatea de a fi apărat, ducând astfel la sfârșitul jocului. De asemenea, se folosește expresia „a face mat” pentru a spune că ai învins pe cineva în mod categoric, fie într-o luptă sau într-o dispută. Cuvântul „mat” poate fi de asemenea folosit ca interjecție pentru a anunța această situație în timpul jocului.

Cuvântul „mat” poate fi de asemenea folosit ca adjectiv pentru a descrie ceva care lipsește de strălucire sau luminozitate. Poate fi folosit pentru a descrie geamuri terni sau aur mat. De asemenea, poate fi folosit pentru a descrie sunete care au o rezonanță slabă sau surdă.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.