Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Mecanică

Sinonime

  • mecanotehnică
  • mecanică cuantică
  • mecanică ondulatorie

Definiție : Mecanică

Mecanică este o disciplină științifică care studiază mișcarea și echilibrul corpurilor sub acțiunea forțelor exercitate asupra lor. De asemenea, se referă și la tehnica procedeelor în care intervin aceste fenomene, precum și la construcția și funcționarea mașinilor și mecanismelor care servesc la transmiterea mișcării. Mecanică cerească este o ramură a astrologiei care se ocupă cu studierea mișcării corpurilor cerești sub acțiunea atracției universale.

Mecanică poate fi folosită și în sensul de acționat de o mașină sau de un mecanism, implicând ideea de mecanizare și utilizarea mașinilor sau mecanismelor în diverse activități. Aceasta se poate referi și la acțiuni sau gesturi făcute automat, reflex sau mașinal, fără intervenția conștiinței sau voinței. De asemenea, poate descrie și o abordare care aplică o teză, o teorie sau o dispoziție fără a ține cont de specificul concret sau individual al situației.

Un mecanic este o persoană specializată în mecanică, care poate efectua operații de montaj, reparații sau întreținere a utilajelor, mașinilor și aparatelor. Mai poate fi și o persoană care supraveghează sau conduce un vehicul sau un motor, cu instalațiile anexe, adică un mașinist.

În concluzie, mecanică este o știință și o disciplină tehnică care se ocupă cu studiul mișcării și echilibrului corpurilor, cu construcția și funcționarea mașinilor și cu utilizarea mașinilor și mecanismelor în diverse activități. Este un domeniu complex și esențial în dezvoltarea tehnologică și industrială.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.