Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Mecanicesc

Sinonime

  • fizic
  • manual

Definiție : Mecanicesc

Mecanicesc este un termen care poate fi asociat cu diverse semnificații și sensuri, în funcție de contextul în care este utilizat.

În primul rând, mecanicesc poate însemna ceva legat de mecanică sau de mașini. Acest termen poate descrie activități, procese sau obiecte care implică utilizarea principiilor și a legilor mecanicii. De exemplu, un obiect care funcționează sau este manipulat într-un mod mecanic poate fi considerat mecanicesc.

De asemenea, termenul mecanicesc poate face referire la un comportament sau la o acțiune care este lipsită de spontaneitate sau de caracter personal. Se poate folosi pentru a descrie o acțiune efectuată fără prea multă implicare emoțională sau fără a se lua în considerare aspectele subtile ale situațiilor sau relațiilor interpersonale.

Pe de altă parte, mecanicesc poate fi folosit și cu sensul de a fi conform unor reguli prestabilite sau a unui procedeu standardizat. Acest termen poate descrie o activitate sau o lucrare care este realizată în mod strict conform unor reguli sau unor proceduri prevăzute în mod explicit. De exemplu, un proces de fabricație care urmează instrucțiunile și specificațiile tehnice poate fi considerat mecanicesc.

În concluzie, termenul mecanicesc poate avea mai multe semnificații și sensuri, de la ceva legat de mecanică sau de mașini, la un comportament lipsit de implicare emoțională sau respectarea unor reguli și proceduri. Utilizarea corectă a acestui termen depinde de contextul în care este folosit și de intenția vorbitorului.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.