Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Mecenat

Sinonime

  • mécénat
  • mécène

Definiție : Mecenat

Mecenatul, un concept provenit din franceză și italiană, este un substantiv masculin care se referă la actul de a sprijini și proteja artele și științele în calitate de mecenat. Acest lucru poate fi realizat prin donații financiare, promovarea artiștilor și cercetătorilor sau sprijinirea proiectelor culturale și inovatoare. Mecenatul este o formă de contribuție care permite îmbogățirea și promovarea culturii, literaturii și diferitor domenii de cunoaștere prin generozitatea unui mecenat.

În sensul său masculin, cuvântul mecenat se referă la un mecenat în sine. Este o persoană care oferă sprijin financiar și moral artiștilor, scriitorilor, cercetătorilor și altor actori din domeniul cultural și științific. Un mecenat poate juca un rol esențial în promovarea talentelor și realizarea proiectelor inovatoare, furnizând resursele necesare și oferind recunoaștere publică celor care contribuie la îmbogățirea patrimoniului nostru cultural.

Termenul de mecenat poate fi, de asemenea, folosit în mod neutru pentru a desemna protecția și sprijinul acordate artelor, literaturii și științelor. Mecenatul este un act de generozitate care urmărește favorizarea dezvoltării și difuzării cunoașterii, a creațiilor artistice și a expresiilor culturale. Implică angajamentul unei persoane sau al unei instituții de a promova și păstra patrimoniul cultural al societății, oferind resurse financiare, spații de expoziție, burse sau alte forme de sprijin.

În rezumat, mecenatul este un termen care cuprinde atât acțiunea unui mecenat în sprijinirea artelor și științelor, cât și protecția și sprijinul acordate acestor domenii prin această contribuție. Mecenatul contribuie astfel la promovarea culturii, literaturii și cunoașterii, făcând din fiecare mecenat un actor cheie în dezvoltarea și îmbogățirea societății noastre.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.