Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Medical

Sinonime

  • doctoresc
  • doctoricesc
  • medic
  • medicesc
  • medicinal

Definiție : Medical

este un adjectiv care descrie ceva care este legat de medicină sau de medic. Acesta se referă la domeniile sănătății și medicinei. De exemplu, poate fi folosit pentru a descrie cărți sau articole legate de medicină sau de societăți medicale. Putem, de asemenea, să vorbim despre ‘concediul medical’, care este o concediu medical acordat unui angajat, sau despre ‘gimnastică medicală’, care este un sistem de exerciții care urmărește corectarea diverselor defecte fizice sau reactivarea funcțiilor fiziologice.

este pluralul masculin al adjectivului ‘medical’. Se referă la lucruri care sunt legate de medicină sau de medici. Acesta poate fi folosit pentru a descrie subiecte sau probleme legate de medicină. De exemplu, putem discuta despre ‘chestiunea medicală’, care înseamnă o întrebare medicală.

este singularul feminin al adjectivului ‘medical’. Se referă la lucruri care sunt legate de medicină sau de medici. Acesta poate fi folosit pentru a descrie subiecte sau probleme legate de medicină.

este un adjectiv care se referă la lucruri care sunt atât medicale, cât și legale. Acesta poate fi folosit pentru a descrie domenii cum ar fi medicina legală, care este aplicarea cunoștințelor medicale în probleme legale. De exemplu, putem vorbi despre ‘expertiza médico-legală’, care este o expertiză médico-legală.

este un adjectiv care se referă la lucruri care sunt legate de medicina militară. Acesta poate fi folosit pentru a descrie instituții sau forme legate de medicina militară. De exemplu, putem vorbi despre ‘Institutul medico-militar’, care este Institutul de medicină militară.

este un adjectiv care se referă la lucruri care sunt legate de medicină și de sănătatea publică. Acesta poate fi folosit pentru a descrie instituții sau protocoale legate de medicină și sănătatea publică. De exemplu, putem vorbi despre ‘infirmier médico-sanitar’, care este un infirmier de sănătate publică.

este un adjectiv care se referă la lucruri care sunt legate de medicina veterinară. Acesta poate fi folosit pentru a descrie instituții sau protocoale legate de medicina veterinară. De exemplu, putem vorbi despre ‘Școală medico-veterinară’, care este o școală de medicină veterinară.

este un adjectiv care se referă la lucruri care sunt legate de medicină și farmacie. Acesta poate fi folosit pentru a descrie instituții sau protocoale legate de medicină și farmacie. De exemplu, putem vorbi despre ‘asistent medical-farmaceutic’, care este un asistent medical-farmacist.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.