Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Meleag

Sinonime

  • v. loc.
  • plai
  • regiune
  • ținut
  • (Pe ~urile natale.)

Definiție : Meleag

Meleag (meleaguri) este un substantiv neutru in limba romana. Acest cuvant se refera la un loc sau o regiune, impartasita sau invecinata cu altceva. Se presupune ca provine din limba maghiara, de la termenul „mellék”, cu sensul de „vecinatate” sau „imprejurime”. De asemenea, exista si interpretari ale acestui termen ca fiind derivat din sârbo-croată sau din turca clasica, dar aceste teorii nu sunt unanim acceptate.

Termenul „meleag” poate fi folosit si la forma de plural, „meleaguri”. Se poate traduce in limba maghiara ca „mellék”, cu semnificatia de „imprejurime” sau „vecinatate”. Este adesea folosit pentru a indica locuri sau regiuni indepartate, cum ar fi „ce cautati pin meleagurile istea?” (Ce cautati in aceste locuri indepartate?). In vocabularul popular, „meleag” poate fi asociat si cu alte cuvinte care denumesc regiuni sau zone indepartate, cum ar fi „buhazuri”, „coclauri” sau „podgheazuri”.

In limba moldoveneasca, forma de singular a cuvantului „meleag” este „meleag”. Aceasta poate fi tradusa ca „imprejurime” sau „coprins”. Este folosita pentru a denumi o anumita regiune sau vecinatate si poate fi asociata cu un teritoriu sau un taram geografic. Cuvantul „meleag” poate fi intalnit in expresii precum „om vestit prin meleagurile astea” (om cunoscut in aceste regiuni) sau „meleagurile astea” (aceasta zona sau regiune).

Meleag (meleaguri) este un substantiv neutru in limba romana, folosit de obicei la plural. Acesta se refera la un loc sau teren aflat in apropierea cuiva, la o imprejurime sau vecinatate. De asemenea, poate indica cuprinsul unei asezari omenești, un taram sau o regiune. Cuvantul provine din limba maghiara, de la termenul „mellék”.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.