Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Neatent

Sinonime

  • distrat

Definiție : Neatent

neatent, -ă (ea 2 sil.) adj. (ne și atent). Care nu este atent. Adjectivul „neatent” se utilizează pentru a descrie o persoană sau o acțiune care manifestă lipsă de atenție sau concentrare. Este opusul atenției și implica o neglijență sau o absență a vigilenței. Exemplu: „Se comportă neatent atunci când vorbește pe telefon în timpul lecțiilor.”

nebăgător de seamă. Adjectivul „neatent” poate fi folosit și pentru a indica nepăsarea ori indiferența față de detalii sau aspecte importante. Arată o tendință de a ignora sau subestima importanța unor elemente. Exemplu: „Este neatent la detaliile contractului și poate suferi consecințe neplăcute.”

Absent, distrat. Când este utilizat în sensul de a fi distras sau lipsit de atenție, „neatent” descrie o stare de absență a concentrării sau de inatenție. Persoana în cauză este prezentă fizic, dar mintea și atenția sunt altundeva, ceea ce poate duce la erori sau neglijențe. Exemplu: „Profesorul este neatent în timpul lecției, iar elevii se simt neglijați.”

Sensurile adjectivului „neatent” descriu modul în care o persoană se comportă sau reacționează în diferite situații, subliniind lipsa de concentrare sau de atenție acordată. Poate însemna o tendință de a nu acorda importanță detaliilor sau de a fi distras. Inversul este atenția, capacitatea de a se concentra și de a observa cu atenție, de a da importanță la detalii și la cei din jur.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.