Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Neinteligibil

Sinonime

  • ininteligibil
  • incomprehensibil
  • păsăresc

Definiție : Neinteligibil

Neinteligibil este un adjectiv care se referă la ceva care nu poate fi înțeles sau devine imposibil de înțeles. Este format din negația „ne-” și termenul „inteligibil”, care se referă la ceva care poate fi înțeles sau perceput clar și logic. Astfel, „neinteligibil” este opusul acestui concept, indicând că este dificil sau imposibil de înțeles.

Acest adjectiv poate fi folosit pentru a descrie diverse subiecte, precum un discurs sau o limbă care este atât de confuză sau complexă încât devine greu de înțeles pentru ascultători sau cititori. De asemenea, poate fi folosit pentru a descrie un mesaj sau o idee care este exprimată într-un mod ambiguu, confuz sau neclar, făcându-l dificil de înțeles sau interpretat corespunzător. Cu alte cuvinte, ceea ce este „neinteligibil” este de neînțeles sau nu poate fi interpretat într-un mod clar și coerent.

Deși termenul „neinteligibil” este adesea asociat cu comunicarea verbală sau scrisă, poate fi aplicat și în alte contexte, cum ar fi muzica sau arta. De exemplu, o piesă muzicală sau un tablou poate fi considerat „neinteligibil” atunci când structura sau mesajul său este atât de abstract sau discordant încât nu poate fi înțeles sau apreciat în modul în care artistul a intenționat.

În concluzie, „neinteligibil” este un termen care descrie ceea ce este dificil sau imposibil de înțeles, fie că vorbim de limbaj, mesaje, idei sau opere de artă. Este opusul conceptului de „inteligibil” și sugerează că informația sau conținutul în discuție este confuz, ambiguu sau neclar, ceea ce face dificilă înțelegerea sau interpretarea corectă.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.