Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Nelămurire

Sinonime

  • nedumerire
  • confuzie

Definiție : Nelămurire

Nelămurire este un substantiv feminin care se referă la un fapt insuficient lămurit sau la o chestiune neclară. Acesta poate fi folosit în sensul de confuzie sau de nedumerire cu privire la ceva. De exemplu, o nelămurire poate apărea atunci când ni se prezintă informații contradictorii și nu știm care este adevărul.

Nelămurirea poate fi asociată și cu lipsa de înțelegere sau cu dificultatea de a înțelege o anumită problemă sau concept. Este posibil să avem nelămuriri în ceea ce privește anumite noțiuni teoretice sau proceduri complicate. În astfel de situații, este necesară clarificarea și explicarea detaliată pentru a elimina nelămuririle existente.

De asemenea, nelămurirea poate fi legată și de lipsa de informații suficiente sau de explicații incomplete. Atunci când nu avem acces la toate detaliile sau la toate informațiile relevante, posibilitatea de a avea nelămuriri crește. Pentru a evita aceste situații, este important să căutăm sursa potrivită și să obținem informațiile necesare pentru a ne lămuri.

Nelămuririle pot apărea și în comunicarea interpersonală, atunci când nu înțelegem complet mesajul celuilalt sau avem dificultăți în ceea ce privește interpretarea intențiilor sale. Dacă nu clarificăm aceste nelămuriri prin intermediul unei comunicări eficiente, pot apărea neînțelegeri și conflicte.

În concluzie, nelămurirea reprezintă un aspect al vieții noastre cotidiene, în care există aspecte, întrebări sau situații neclare și care necesita clarificare sau lămurire pentru a putea progresa și a evita confuzia sau frustrarea. Pentru a depăși nelămuririle, este important să căutăm informații suplimentare, să comunicăm clar și să fim deschiși către clarificare și înțelegere.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.