Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Nelegalitate

Sinonime

  • ilegalitate
  • (livr.) clandestinitate

Definiție : Nelegalitate

Nelegalitatea este un termen care se referă la acțiunile, faptele sau starea de a fi ilegal sau în afara legii. Aceasta poate include încălcarea legilor, reglementărilor sau normelor existente într-o anumită societate sau într-un context specific. Nelegalitatea poate implica diverse aspecte, cum ar fi evaziunea fiscală, corupția, furtul, violarea drepturilor omului sau a dreptului de proprietate și multe altele.

Nelegalitatea poate avea consecințe grave pentru indivizi și societate. Încălcarea legilor poate duce la sancțiuni legale și penalități, inclusiv amenzi, pedepse cu închisoarea sau alte consecințe juridice. Aceasta poate eroda încrederea în sistemul juridic și poate submina valorile fundamentale ale unei societăți, cum ar fi justiția, egalitatea și respectarea drepturilor individuale.

De asemenea, nelegalitatea poate crea un mediu propice pentru instabilitate și conflict. Atunci când oamenii se confruntă cu situații de nelegalitate, aceștia pot fi tentați să se răzbune, să-și facă singuri dreptate sau să recurgă la metode ilegale pentru a proteja interesele lor. Acest lucru poate contribui la un cerc vicios de violență și instabilitate în cadrul societății.

Comunitățile și societățile se confruntă în mod constant cu provocări legate de nelegalitate. Autoritățile trebuie să ia măsuri adecvate pentru a preveni și combate nelegalitatea prin intermediul aplicării legii, investigații adecvate și promovarea sensibilizării cu privire la respectarea legilor și valorilor etice. Totodată, educarea tinerelor generații despre consecințele nelegalității este crucială pentru a promova o societate bazată pe justiție, integritate și respect pentru lege.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.