Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Nelizibil

Sinonime

  • neciteț

Definiție : Nelizibil

Nelizibil este un cuvânt care poate avea mai multe sensuri și semnificații în limba română. Prima definiție a acestui cuvânt se referă la faptul de a nu putea fi citit sau înțeles în mod clar și coerent. Este folosit pentru a descrie textul sau scrisul care este greu de descifrat datorită caligrafiei neclare sau a unei scrieri de mână haotice. De asemenea, se poate referi și la textul care este neclar din punct de vedere al conținutului sau al exprimării.

Un alt sens al cuvântului ‘nelizibil’ se referă la lipsa clarității sau a inteligibilității în exprimare orală. Poate fi folosit pentru a descrie un discurs sau un mesaj oral care este confuz, neînțeles sau greu de urmărit. Aceasta poate fi rezultatul unei dicții slabe, a unei pronunții defectuoase sau a unei exprimări incoerente.

Nelizibil poate fi folosit și pentru a descrie o situație sau un context care este haotic sau greu de înțeles. Poate fi folosit pentru a descrie o situație în care este dificil să se stabilească reguli clare sau să se identifice un fir logic. Acest sens se referă la o lipsă de claritate și coerentă într-un anumit context, care poate duce la confuzie sau neînțelegere.

În anumite domenii, precum știința sau tehnologia, termenul ‘nelizibil’ poate fi folosit și pentru a descrie un rezultat sau o concluzie care nu poate fi interpretată sau înțeleasă în mod clar. Poate fi folosit pentru a descrie o analiză sau o teorie care este ambiguă sau paradoxală, ceea ce face dificilă extragerea unei semnificații precise sau a unei aplicabilități practice.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.