Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Obicină

Sinonime

  • deprindere
  • obicei
  • obișnuință

Definiție : Obicină

Obicină este un substantiv feminin cu mai multe sensuri și semnificații în limba română. În primul rând, obicină poate fi definită ca o tradiție, un obicei sau o practică obișnuită și comună într-o comunitate sau într-un grup de oameni. Aceste obiceiuri și practici sunt transmise din generație în generație și contribuie la identitatea culturală colectivă.

În al doilea rând, obicină poate indica o normă, o regulă general acceptată într-o anumită comunitate sau într-un domeniu specific. Aceste norme sunt considerate a fi obișnuite și se bazează pe convenții sau pe o practică îndelungată. Ele pot include reguli de comportament, de organizare sau de funcționare în diverse contexte.

Un alt sens al cuvântului obicină se referă la o asociație sau la o formă de organizare a comunității într-un anumit teritoriu. Aceasta poate implica o structură administrativă prin care se iau decizii, se rezolvă probleme și se gestionează diferite activități și servicii pentru membrii comunității.

Mai mult decât atât, termenul obicină poate fi asociat și cu o colectivitate sau comunitate de oameni care împărtășesc aceeași origine, aceleași tradiții și aceleași obiceiuri. Acest grup poate fi definit prin toate elementele culturale, sociale și lingvistice comune, ceea ce îi oferă o identitate specifică și o apartenență distinctă.

În concluzie, obicină reprezintă un concept amplu și complex cu multiple înțelesuri în limba română. Este asociat cu tradiții, obiceiuri și practici comune, dar și cu norme și reguli acceptate într-o comunitate. De asemenea, poate desemna o formă de organizare sau o colectivitate care împărtășește aceleași origini și cultură.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.