Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Obstinare

Sinonime

  • încăpățâna
  • îndărătnici
  • îndârji
  • înverșuna

Definiție : Obstinare

OBSTINÁ vb. I. refl. A se îndârji, a se încăpățâna. Aceasta înseamnă că o persoană se obstinează sau persistă în fapte, opinii sau acțiuni, refuzând să cedeze sau să renunțe. Este un comportament caracterizat de încăpățânare și determinare. Aceasta poate fi o formă de rezistență sau de refuz de a se supune. Este o atitudine adesea încăpățânată, care poate fi observată în diferite situații și contexte. Persoana care se obstinează poate fi considerată drept testardă sau hotărâtă în a-și urma propriile puncte de vedere.

OBSTINÁ vb. refl. a se încăpățâna, a se îndârji. Această definiție reprezintă acțiunea de a se încăpățâna sau a se îndârji, fiind un comportament în care o persoană se opune ferm și persistent, refuzând să se schimbe sau să se supună la influențele externe. Este un termen care poate fi folosit pentru a descrie o rezistență obstinată la schimbare sau la sugestii și argumente din partea altora. Persoana care se obstinează poate dori să își apere propriile idei sau să își impună voința într-un mod necompromițător.

OBSTINÁ, obstinez, vb. I. Refl. A se încăpățâna, a se îndârji. Această definiție subliniază acțiunea de a se încăpățâna sau a se îndârji, evidențiind voința și determinarea unei persoane de a rămâne fermă în convingerile sau dorințele sale. Persoana care se obstinează poate ignora obstacolele sau opoziția din jur și poate continua să acționeze în conformitate cu propriile sale obiective sau interese. Este o formă de încăpățânare sau înverșunare, în care se manifestă o puternică hotărâre sau rezistență.

*obstinéz (mă) v. refl. (fr. s´obstiner, d. lat. ób-stino, -áre. V. destinez). Mă încăpățînez, persist cu obstinațiune. Această definiție se referă la comportamentul unei persoane de a se încăpățâna și a persista cu obstinațiune în acțiunile, deciziile sau convingerile sale. Aceasta implică o puternică hotărâre și o dorință de a-și urma propria direcție în ciuda dificultăților sau opoziției. Persoana care se obstinează poate continua să manifeste aceeași atitudine sau comportament, în ciuda influențelor externe sau a argumentelor contrare. Este un termen care poate descrie o determinare fermă și un refuz de a renunța sau a ceda în fața presiunii sau adversității.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.