Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Oculta

Sinonime

  • misterios
  • ascuns

Definiție : Oculta

OCULT, -Ă adj. Bazat pe ocultism. Ascuns; tainic; necunoscut. Adv. Pe ascuns, în taină. [Cf. fr. occulte, lat. occultus].

OCULT, -Ă adj. Referitor la ocultism, bazat pe ocultism; ocultistic. Ascuns; tainic; misterios. Adv. Pe ascuns, în taină. (< fr. occulte, lat. occultus) OCULT adj. m., pl. ocuți; f. ocultă, pl. oculte. Ascuns, misterios: putere ocultă. Științe oculte, pretinse științe care nu erau cunoscute de mulțime, precum alchimia, astrologia, magia, necromanția, spiritismul etc. S. f. Un grup de sectari din partidul liberal, numit așa de către Neculai Fleva în jurul anului 1894. Adv. În mod ocult. OCULT, -Ă adj. (lat. occultus, part. d. occultere, a ascunde). Ascuns, misterios: putere ocultă. Științe oculte, pretinse științe care rămâneau ascunse mulțimii, precum astrologia, magia, alchimia. OCÚLT, -Ă, oculți, -te adj. 1. Care aparține ocultismului, privitor la ocultism, de ocultism; ocultist (2), ocultistic (1). Științe oculte = doctrine și practici prezentând un caracter ezoteric și care au ca obiect fenomene tainice, supranaturale inaccesibile cunoașterii obișnuite. 2. Ascuns, tainic, misterios. (Adverbial) Pe ascuns, în taină. – Din fr. occulte. OCULTÁ vb. tr. 1. A ascunde vederii. 2. A face obscur, a disimula. (< fr. occulter) OCULTÁ vb. I. Tranz. (Livr.) 1. (Astron.) A suferi o ocultație. 2. A face mai puțin vizibil un semnal luminos, interpunând un ecran. 3. A ascunde vederii, a face să dispară. 4. Fig. A ascunde ceva, a trece sub tăcere; a disimula. – Din fr. occulter.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.