Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Odihneală

Sinonime

  • astâmpăr
  • calm
  • liniște
  • odihnă
  • pace
  • răgaz
  • repaus
  • tihnă

Definiție : Odihneală

Odihneală este o expresie care indică starea de repaus, relaxare și recuperare a unei persoane sau a unui animal după efort fizic sau mental. Acest termen se referă la momentul în care individul se poate odihni și se poate reface, având posibilitatea de a se relaxa și de a se recupera dintr-o stare de oboseală sau de tensiune.

Într-un alt sens, odihneală poate fi asociată cu sentimentul de liniște și de confort, precum și cu experiența de a te simți în siguranță și de a te bucura de o pauză de la agitația și stresul cotidian. Este momentul în care te poți elibera de grijile și problemele zilnice și poți savura momentul prezent, fără a te simți presat sau copleșit de responsabilități.

Pe de altă parte, termenul odihneală poate fi interpretat și în sensul de fugă sau evadare de la realitate. Aici se referă la acele momente în care cineva se izolează sau se retrage într-un spațiu liniștit și sigur, departe de factorii stresanți din jur. Astfel, odihneala poate fi o formă de refugiu emoțional sau mental, în care individul își găsește un timp și un spațiu propice pentru a se regăsi și pentru a se recupera de la poverile și presiunile exterioare.

În concluzie, odihneala este o stare de relaxare și repaus după efort, dar și o experiență de liniște și confort, în care te poți răsfăța și te poți elibera de presiunile zilnice. Totodată, poate fi și o formă de evadare sau de refugiu de la realitate, oferindu-ți un timp și un spațiu pentru a te recupera și a-ți încărca bateriile energetice.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.