Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Odrăslire

Sinonime

  • lăstărire

Definiție : Odrăslire

Odrăslire este un substantiv feminin care se referă la acțiunea de a odrăsli. În limbajul învechit și în popor, acest termen este folosit pentru a descrie procesul de înmugurire și dezvoltare a plantelor sau pentru a se naște și a se dezvolta în cazul oamenilor. Odrăslirea poate fi și interpretată figurat, însemnând înflorirea sentimentelor negative, în special a urii.

Odrăslire este de asemenea un verb care indică acțiunea de a odrăsli. În prezentul indicativ, acesta se conjugă astfel: eu și ei odrăslesc, el sau ea odrăslește. La imperfectul conjunctiv, forma folosită este „să odrăslească”. Odrăsli este un verb intranzitiv care înseamnă a da muguri, a da rod. Poate fi folosit și într-un sens figurat, referindu-se la apariția sau dezvoltarea unei idei, a unui sentiment sau a unei stări.

Inflinitivul acestui verb este „odrăsli” și este format din rădăcina „odrăs” și sufixul „-li”. Odrăsli provine din cuvântul „odrăslă”, care denotă o tulpină sau o ramură tinerească a unui copac. În limbajul învechit și în popor, odrăsli poate însemna și a se naște, a se ivi, a crește sau a se dezvolta, mai ales referindu-se la plante.

În concluzie, odrăslire este un termen care se referă atât la acțiunea de înmugurire și dezvoltare a plantelor, cât și la procesul de naștere și dezvoltare în cazul oamenilor. Acesta poate avea și o interpretare figurată, referindu-se la înflorirea sentimentelor negative. Verbetele asociate acestui termen sugerează acțiunile de a da muguri, a înverzi și a înmuguri, precum și apariția și dezvoltarea ideilor și sentimentelor.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.