Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Ofensare

Sinonime

  • jignire

Definiție : Ofensare

Ofensáre este un substantiv feminin rar, cu mai multe semnificații. Prima semnificație este acțiunea de a ofensa, adică de a jigni, insulta sau supăra pe cineva. Aceasta este o acțiune negativă prin care se afectează sentimentele și demnitatea unei persoane. Termenul ofensáre provine de la cuvântul ofensa.

Al doilea sens al cuvântului este acela de insultare, jignire sau supărare. Prin ofensáre se înțelege aducerea unei ofense sau a unor cuvinte și fapte care pot răni sau deranja pe cineva. Este vorba despre o acțiune care este percepută ca fiind negativă și care poate deteriora relațiile interpersonale.

Verbul ofensá este tranzitiv și are două accepțiuni. Prima este acțiunea de a aduce cuiva o ofensă, adică de a jigni, insulta sau vexa pe cineva. Este vorba despre o acțiune conștientă prin care se rănește sau se deranjează pe altcineva. Această acțiune poate fi realizată prin cuvinte sau prin comportament.

A doua semnificație a verbului este reflectată în verbul reflexiv, adică a se supăra sau a reacționa ca un om jignit sau ofensat. Este vorba despre reacția emoțională a unei persoane care simte că i s-a adus o ofensă și care reacționează într-un mod negativ sau defensiv.

În concluzie, termenul ofensáre și verbul ofensá au semnificații similare, referindu-se la acțiunea de a ofensa, jigni sau supăra pe cineva și de a se supăra sau de a reacționa la o ofensă. Aceste cuvinte sunt folosite pentru a descrie comportamente și interacțiuni negative între oameni.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.