Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Oliban

Sinonime

  • tămâie

Definiție : Oliban

Olibanul este o substanță aromatică obținută din rășină de tămâie, care este utilizată în principal în scopuri religioase și rituale. Aceasta este obținută prin incizarea trunchiului arborelui Boswellia, care crește în special în zona orientală a Africii și Peninsulei Arabice. Olibanul este folosit în mod tradițional pentru a produce fumigante și parfumuri, având proprietăți antimicrobiene și calmante.

În context religios și spiritual, olibanul este utilizat pentru a crea o atmosferă sacrală și pentru a facilita comunicarea cu divinitatea. Este adesea aprins în timpul ceremoniilor religioase și ritualurilor de ofrandă. Olibanul este considerat a avea puteri de purificare și de îndepărtare a spiritelor rele, și este folosit în diferite religii, cum ar fi creștinismul, islamul și hinduismul.

Olibanul are, de asemenea, utilizări în industria parfumurilor și a produselor cosmetice. Datorită aromei sale plăcute și persistente, olibanul este utilizat ca ingredient în parfumuri, loțiuni, săpunuri și alte produse de îngrijire a pielii. De asemenea, este cunoscut pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire și de regenerare a pielii, fiind folosit în tratamentele cosmetice pentru a îmbunătăți aspectul și textura pielii.

În medicină tradițională, olibanul este utilizat pentru proprietățile sale antiinflamatoare și de stimulare a sistemului imunitar. Se crede că această rășină are efecte benefice asupra sănătății, fiind utilizată în tratamentul afecțiunilor respiratorii, artritei și altor afecțiuni inflamatorii. De asemenea, olibanul este utilizat pentru a reduce stresul și a promova starea de relaxare și calm.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.