Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Ornamenta

Sinonime

  • v. împodobi
  • v. garnisi

Definiție : Ornamenta

‘Ornamenta’ este un verb tranzitiv folosit pentru a descrie procesul de înfrumusețarea și împodobirea cu ornamente. Acest termen provine din limba franceză (ornementer) și are mai multe sensuri și semnificații în limba română.

Un prim sens al verbului ‘ornamenta’ este acela de a decora sau de a înfrumuseța diverse obiecte sau spații cu ajutorul ornamentelor. Prin adăugarea de detalii decorative sau de elemente ornamentale, se urmărește să se sporească frumusețea și atractivitatea acelor obiecte sau spații. Aceasta poate include, de exemplu, aplicarea de modele decorative, broderii sau decorații sculpturale.

Un alt sens al verbului este acela de a îmbogăți cu ornamente. Prin adăugarea acestor elemente decorative, se aduce un plus de valoare sau de înălțime estetică obiectului sau spațiului în cauză. Astfel, se urmărește punerea în evidență a frumuseții și a originalității acestora prin folosirea ornamentelor adecvate și creativitatea în aplicarea lor.

Un alt sens al acestei verbe este acela de a decora cu un anumit motiv sau cu ajutorul unui model specific. Prin utilizarea unui motiv decorativ sau a unui model particular, se poate crea o temă sau o identitate vizuală aparte pentru obiectul sau spațiul în cauză. Această aplicare a ornamentelor poate fi considerată o formă de expresie artistică și poate să ofere informații sau să transmită un anumit mesaj estetic.

Un alt sens este acela de a punte ornamente sau de a aplica ornamente. Prin utilizarea verbului ‘ornamenta’, se subînțelege acțiunea de a adăuga sau de a aplica ornamente asupra unui obiect sau spațiu. Acest proces poate presupune diferite metode și tehnici, cum ar fi pictura, gravura, sculptura sau broderia, în funcție de specificul și de natura obiectului sau spațiului ce urmează a fi ornamentat.

În concluzie, verbul ‘ornamenta’ are semnificații variate și se referă la acțiunea de a înfrumuseța și de a decora cu ornamente diverse obiecte sau spații. Acesta poate fi considerat un termen care exprimă dorința de a adăuga frumusețe și valoare estetică prin intermediul ornamentelor, oferind acestora originalitate și expresivitate.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.