Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Orthoceras

Sinonime

  • brădișor
  • cornuleț
  • ploșnicar

Definiție : Orthoceras

Orthoceras este un cuvânt cu origini în limba greacă, care este folosit pentru a descrie o grupă de fosile fosiloide. Aceste fosile provin de la moluște marine dispărute din genul Orthoceras, care au trăit în perioada Ordovicianului și adevărata Epocă a Silurianului. Aceste fosile sunt recunoscute pentru spiralarea impresionantă a cochiliilor lor.

În paleontologie, termenul „Orthoceras” este folosit pentru a denumi aceste fosile marine și pentru a descrie structura morfologică a acestora. Cochiliile fosilelor Orthoceras sunt cilindrice și alungite, cu apertura în vârf și unul sau mai multe septuri. Acestea au fost folosite adesea pentru a studia evoluția și fosilizarea moluștelor marine și pentru a înțelege schimbările climatice și geologice din trecut.

În gemologie, termenul „Orthoceras” se referă la un tip specific de piatră prețioasă fosilizată, care este în mare parte compusă din cochilii fosilizate de moluște din genul Orthoceras. Această piatră are adesea un aspect strălucitor datorită faptului că cochiliile fosilizate sunt înlocuite în timp de minerale precum cvarț sau calcit. Este folosită în bijuterii și obiecte decorative pentru frumusețea și unicitatea sa.

Într-un sens mai larg, „Orthoceras” poate fi folosit ca un termen generic pentru a descrie orice fosilă de moluște marine asemănătoare cu genul Orthoceras. Există multe alte genuri de moluște marine fosile care au fost asemănatoare din punct de vedere morfologic cu genul Orthoceras și care pot fi denumite în mod colectiv „Orthoceras”. Aceste fosile sunt foarte apreciate de colecționari și pasionați de paleontologie pentru valoarea lor științifică și estetică.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.