Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Paciență

Sinonime

  • răbdare

Definiție : Paciență

Paciență este un substantiv feminin care se referă la răbdare, îngăduință și calm în fața neplăcerilor sau a situațiilor dificile. Această virtute este caracterizată prin capacitatea de a suporta și de a rezista în fața provocărilor sau a întârzierilor cu calm și stăpânire de sine.

Paciența poate fi și o calitate care implică capacitatea de a nu te plictisi într-un anumit lucru. Este vorba de a persevera într-o activitate sau într-un efort cu angajament și determinare, fără a renunța sau a se demoraliza.

De asemenea, paciența poate fi asociată cu calitatea de a fi răbdător sau tolerent. Este vorba despre capacitatea de a fi înțelegător, tolerant sau indulgent în fața greutăților sau a defectelor altor persoane. Paciența implică stăpânirea de sine și capacitatea de a nu reacționa impulsiv sau agresiv în fața unei situații stresante sau provocatoare.

În ceea ce privește termenul „pacient”, acesta poate fi folosit ca substantiv masculin sau feminin pentru a se referi la o persoană bolnavă care se află în tratamentul medicului. Un pacient poate să sufere de o boală sau să necesite o intervenție chirurgicală.

În concluzie, paciența este o virtute care implică răbdare, calm și înțelegere în fața situațiilor dificile sau provocatoare. Este vorba de a avea răbdare și de a fi înțelegător în fața greutăților sau a defectelor altor persoane. De asemenea, pacientul este o persoană care se află în tratamentul medicului, fiind afectată de o boală sau având nevoie de o intervenție chirurgicală.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.