Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Pantofior

Sinonime

  • parameci

Definiție : Pantofior

Cuvântul „pantofior” este un substantiv masculin care se referă la un tip specific de pantof. Este folosit la plural sub forma „pantofiori”. Termenul „pantofior” este de fapt un diminutiv al cuvântului „pantof”, care înseamnă „pantof” în franceză. Sufixul „-ior” este adăugat pentru a indica caracterul diminutiv al obiectului.

Ca atare, cuvântul „pantofior” cuprinde toate conotațiile asociate pantofilor. Acesta poate desemna pantofi ușori și confortabili, adesea purtați în interiorul casei pentru relaxare și confort. Pantofiorii pot lua diferite forme și stiluri, de la modele simple și de bază la modele mai elaborate și decorate.

Termenul „pantofior” poate fi, de asemenea, folosit într-un sens mai general pentru a face referire la orice tip de pantof de dimensiuni mici și de formă similară cu o pantofă. Acest lucru include papuci, balerini și alte pantofi ușori care sunt ușor de încălțat și dezmățat.

Semnificația cuvântului „pantofior” poate depinde, de asemenea, de context. De exemplu, în limbajul familiar sau informal, „pantofior” poate fi folosit pentru a descrie o persoană slabă, timidă sau ezitantă. Acest lucru subliniază ideea că această persoană este comparabilă cu o pantofă, care este adesea considerată mai puțin rezistentă sau potrivită pentru situații externe.

În rezumat, termenul „pantofior” este un cuvânt românesc care desemnează un tip specific de pantofi, în special pantofii de casă. Poate fi folosit pentru a descrie diferite stiluri și tipuri de pantofi, precum și alte pantofi similare. Poate avea și o înțeles figurat atunci când este folosit pentru a descrie o persoană slabă sau timidă într-un context informal.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.