Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Parametru

Sinonime

  • caracteristică
  • funcționali superiori

Definiție : Parametru

Parametru este un substantiv masculin care are mai multe înțelesuri și semnificații în funcție de domeniul în care este utilizat.

În matematică, parametru reprezintă o cantitate nedeterminată care apare într-o ecuație sau expresie și care poate fi variată pentru a obține diferite rezultate. Un parametru matematic poate fi considerat constant în cadrul unor calcule și poate lua diferite valori.

În fizică, un parametru este o mărime care poate fi utilizată pentru a defini starea unui sistem de corpuri sau fenomen. Această mărime poate fi, de exemplu, timpul, presiunea sau volumul și servește la caracterizarea și descrierea proprietăților sistemului respectiv.

În domeniul economic, un parametru este o unitate de măsură care este folosită pentru a analiza aspectele cantitative și calitative ale proceselor și fenomenelor economice. De exemplu, parametrii economici pot fi utilizati pentru a evalua performanța unei companii sau pentru a compara diferite modele de dezvoltare economică.

În statistică, un parametru este o mărime măsurabilă care este utilizată pentru a prezenta caracteristicile principale ale unui ansamblu statistic într-un mod simplificat. Acest parametru poate fi utilizat pentru a descrie și analiza datele statistice colectate și poate oferi o înțelegere mai clară a distribuției și a tendințelor dintr-un set de date.

În informatică, un parametru este un simbol care desemnează datele preluate de o procedură sau de o funcție. Acest simbol reprezintă valorile sau argumentele care sunt transmise și utilizate în cadrul unei operații sau algoritmi.

In concluzie, parametrul poate fi considerat ca un element constant într-un calcul sau într-o operație intelectuală, care poate varia și poate servi la caracterizarea și analiza diferitelor aspecte din diverse domenii științifice și tehnice.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.