Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Paratactic

Sinonime

  • juxtaposé

Definiție : Paratactic

Paratactic este un adjectiv care se referă la parataxă și se definește prin faptul că este exprimat prin parataxă. Acest termen este utilizat pentru a descrie un stil de scriere sau vorbire în care propozițiile sunt juxtapuse și nu sunt conectate prin conjuncții sau alte elemente de legătură. În acest fel, paratactica se caracterizează prin structură sintactică simplă și clară, în care fiecare propoziție este independentă și are un sens complet în afara contextului. Această abordare poate fi considerată opusă față de subordonarea, în care propozițiile sunt legate între ele prin conjuncții sau alte elemente de legătură.

Un alt sens al termenului paratactic se referă la rolul pe care îl poate avea o propoziție în cadrul unei parataxe. O propoziție paratactică poate fi, de exemplu, o completare sau o precizare a unei propoziții anterioare, fără a avea o legătură gramaticală strânsă cu aceasta. Astfel, paratactica permite adăugarea de informații suplimentare sau de detalii explicative, fără a altera structura sau sensul propoziției principale.

În concluzie, termenul „paratactic” se referă la o structură sintactică și un stil de exprimare care utilizează parataxa, adică juxtapunerea de propoziții independente fără un element de legătură explicit. Aceasta poate fi atât un mod de organizare a propozițiilor într-un text sau discurs, cât și un rol pe care o propoziție îl poate avea în cadrul unei parataxe. Utilizarea paratacticii poate conferi claritate și concizie comunicării, dar poate implica și o mai mare responsabilitate a cititorului sau ascultătorului de a deduce relațiile de sens între propoziții.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.