Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Parodiat

Sinonime

  • a parodiza

Definiție : Parodiat

‘PARODIÁ’ este un verb tranzitiv care înseamnă să imite ceva în scopul de a ridiculiza și de a obține efecte comice. De exemplu, se poate parodia o operă literară sau stilul unui autor. Cuvântul vine din franceză ‘parodier’ și din italiană ‘parodiare’.

În plus față de ‘PARODIÁ’, se poate găsi și ‘parodia’ ca verb tranzitiv ce înseamnă același lucru. De exemplu, se poate parodia o operă literară sau maniera cuiva de a scrie. Acest verb vine de asemenea din franceză ‘parodier’.

Verbul ‘parodiá’ are și o conjugare specifică cu forme diferite pentru fiecare persoană. De exemplu, la prezentul indicativului avem ‘parodiáză’ pentru a treia persoană singular și ‘parodiém’ pentru prima persoană plural.

O altă definiție a lui ‘parodiá’ este în sens figurat, unde poate însemna să imite gesturile, maniile cuiva. De exemplu, se poate parodia gesturile cuiva pentru a-l pune în ridicol.

Când se folosește ‘parodiá’ cu intenție satirică sau comică, adesea se încearcă să se reproducă într-un mod grotesc gesturile, mișcările sau acțiunile cuiva. Verbul poate fi de asemenea folosit pentru a imita o operă literară sau stilul de scriere al cuiva în scopul de a obține efecte comice. Pronunția verbului este ‘-di-a’. Cuvântul vine din franceză ‘parodier’.

În cele din urmă, verbul ‘parodiéz’ poate fi de asemenea folosit ca sinonim al lui ‘parodiá’. Poate însemna să imite într-un mod grotesc sau să imite nepriceput, să simuleze ceva. De exemplu, se poate parodia iubirea poporului. Cuvântul vine de asemenea din franceză ‘parodier’.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.