Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Radere

Sinonime

  • bărbieri
  • răzui
  • distrugem

Definiție : Radere

Ráde (3ème personne du singulier du présent de l’indicatif de radere) este un verb român care înseamnă „a se bărbieri” sau „a se radia”. Poate avea și sensul de „a curăța” sau „a șterge” ceva. Verb poate fi folosit pentru a descrie acțiunea fizică de a-și bărbieri părul de pe față sau corp, precum și pentru a îndepărta un strat superficial de ceva, cum ar fi solzi de pește sau cuvinte scrise pe hârtie.

Ráde este, de asemenea, folosit pentru a exprima o acțiune figurată, cum ar fi „a rade ceva până la sol”, ceea ce înseamnă a distruge complet sau a șterge ceva în mod ireversibil. Verb poate fi, de asemenea, folosit pentru a descrie o acțiune de critică severă la adresa cuiva, cum ar fi „a rade pe cineva fără săpun”, ceea ce înseamnă a critica violent fără să ia precauții.

În plus față de aceste semnificații, ráde este folosit și în anumite expresii idiomatice. De exemplu, „râde în barbă” sau „râde sub mustață” înseamnă a râde discret sau în secret, în timp ce „râde cu gura jumătate” înseamnă a râde fără bucurie sau entuziasm.

În cele din urmă, ráde poate fi folosit și cu sensul de „a poseda sexual” sau de „a ucide” într-un limbaj argotic. Cu toate acestea, aceste semnificații sunt mai puțin obișnuite și informale.

În concluzie, cuvântul ráde în limba română înseamnă în principal „a se bărbieri” sau „a se radia”, dar poate avea și semnificațiile de „a curăța”, „a șterge”, „a distruge”, „a critica în mod violent” sau poate fi folosit în anumite expresii idiomatice specifice.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.