Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Raportator

Sinonime

  • Rapporteur
  • Informateur
  • Dénonciateur
  • Chargé de rapport
  • Correspondant
  • Observateur
  • Chroniqueur

Definiție : Raportator

Raportator este un termen care poate avea mai multe semnificații. În primul rând, poate fi folosit pentru a descrie o persoană sau un dispozitiv care are rolul de a prezenta sau raporta informații despre o anumită situație, eveniment sau proces. Această persoană sau dispozitiv este responsabilă cu colectarea, analizarea și prezentarea datelor relevante.

De asemenea, termenul de raportator poate fi folosit pentru a desemna o persoană care are sarcina de a redacta un raport sau de a face un rezumat al unui eveniment, ședință sau întâlnire. Aceasta implică adunarea informațiilor relevante, analiza acestora și prezentarea rezultatelor într-un document structurat și coerent.

Într-un context mai restrâns, raportator poate desemna o persoană care are rolul de a raporta sau de a informa despre activitățile sau progresul unui grup, organizație sau instituție. Aceasta implică actualizarea și transmiterea periodică a informațiilor referitoare la evoluția lucrurilor și la realizările obținute.

În domeniul jurnalistic, raportator poate avea și sensul de jurnalist sau reporter care are misiunea de a prezenta știri și de a transmite informații într-un mod obiectiv și imparțial. Aceasta presupune colectarea de informații, investigarea unui subiect și prezentarea rezultatelor într-o manieră clară și echilibrată.

În concluzie, raportator este un termen care poate desemna o persoană sau un dispozitiv cu rolul de a prezenta sau raporta informații, fie că este vorba despre evenimente, procese sau activități. Aceasta implică adunarea, analizarea și prezentarea datelor într-un mod coerent și obiectiv.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.