Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Ratio

Sinonime

  • porție

Definiție : Ratio

RÁȚIE este o substantiv feminin care are mai multe înțelesuri. În primul rând, se referă la cantitatea de hrană, apă etc. stabilită pentru un anumit timp conform unor norme specifice; porție. Acest termen este folosit și în matematică pentru a desemna diferența sau raportul constant dintre doi termeni consecutivi ai unei progresii aritmetice sau geometrice.

Un alt sens al termenului este acela de a fi înlocuit cu sinonimul său „rațiune”, care poate fi folosit pentru a exprima judecata, capacitatea de a distinge adevărul și gândirea rațională. De asemenea, acest termen mai poate însemna și bunul simț, judecata dreaptă, argumentul, cauza, motivul sau dreptatea într-un anumit context.

În contextul alimentar, „rațiune” poate desemna o cantitate sau porțiune măsurată de mâncare sau băutură, precum rațiunea zilnică a unui soldat sau a unui cal.

În domeniul comercial, termenul „rațiune” se poate referi la societățile organizate într-o anumită ordine pentru gestionarea actelor, polițelor și a altor documente legale.

În matematică, există noțiunea de „rațiune directă”, care este un raport între două cantități care cresc sau scad în aceeași proporție, și „rațiune inversă”, care este un raport între două cantități în care una crește, iar cealaltă scade în aceeași proporție.

În sfârșit, există și termenul de „ratío” utilizat în contextul activității unei firme pentru a exprima un raport în procente între două valori care caracterizează această activitate.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.