Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Raționalizat

Sinonime

  • a justifier
  • a rationaliser
  • a economiser
  • a limiter
  • a reduire

Definiție : Raționalizat

Termenul „Raționalizat” se referă la ceva supus unui consum dirijat conform unor norme stabilite anterior. Poate fi folosit în contextul introducerii unor metode mai eficiente de utilizare a utilajelor și spațiului de lucru într-o întreprindere sau într-o ramură de producție. De asemenea, se poate referi la limitarea consumului anumitor produse prin impunerea unor restricții sau la transformarea unei expresii algebrice cu un radical într-o expresie echivalentă fără radical.

Verbul „raționaliza” se poate utiliza cu sensul de a folosi metode și procese tehnologice eficiente, maximizând astfel utilizarea mijloacelor de producție pentru a crește productivitatea muncii și a reduce costul. De asemenea, poate însemna a limita consumul unor produse deficitare prin impunerea unor restricții și a transforma o expresie algebrică cu un radical într-o expresie echivalentă fără radical.

Raționalizarea poate fi și un substantiv și se referă la organizarea unei activități conform unor norme și principii raționale. De exemplu, poate însemna supunerea anumitor produse de primă necesitate unui consum dirijat, conform unor norme stabilite anterior. De asemenea, poate însemna transformarea unei expresii algebrice care conține o extragere de rădăcină într-o expresie echivalentă, fără radical.

Substantivul „raționalizare” poate fi folosit și pentru a exprima acțiunea de a face ceva să fie rațional. De exemplu, poate exprima acțiunea de a raționaliza dreptul, adică de a-l aduce la un nivel de raționalitate și justiție.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.