Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Rattus

Sinonime

  • GUZGÁN
  • șobolan
  • Rattus norvegicus
  • cloțan
  • mițorgan
  • potcan
  • șoacăț

Definiție : Rattus

Rattus este un cuvânt care are mai multe semnificații și sensuri, în funcție de domeniul sau contextul în care este folosit.

În primul rând, Rattus se referă la un gen de rozătoare din familia Muridae, care include specii precum șobolanul comun și șobolanul de câmp. Aceste animale sunt caracterizate de blana lor densă, corpul lor fără coadă și urechile mari. Ele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a se adapta la medii diverse și pentru faptul că pot provoca pagube importante în culturi și depozite de alimente.

De asemenea, Rattus poate face referire la genul de plante erbacee din familia Asteraceae, care cuprinde specii cu flori mici și tubulare, grupate în inflorescențe sferice. Aceste plante sunt cunoscute și sub numele de încurcături de câmp și sunt întâlnite în principal în zona temperată din emisfera nordică. Ele se dezvoltă pe soluri bogate în nutrienți și sunt considerate adesea buruieni în grădini și pe terenuri agricole.

În plus, Rattus poate fi folosit și ca un termen medical, referindu-se la o condiție caracterizată prin apariția unor plăci sau leziuni la nivelul pielii. Aceste plăci pot fi însoțite de mâncărime sau roșeață și pot fi cauzate de diverse afecțiuni dermatologice, cum ar fi psoriazisul sau eczema. Tratamentul pentru Rattus implică de obicei utilizarea de medicamente antiinflamatorii sau corticosteroizi, precum și îngrijirea corespunzătoare a pielii afectate.

În sfârșit, Rattus poate avea și o semnificație metaforică, referindu-se la un comportament sau o atitudine caracterizată de trăsături negative, cum ar fi manipularea, înșelăciunea sau viclenia. A folosi termenul Rattus pentru a descrie o persoană implică de obicei insinuarea că aceasta este perfidă, neîncredere sau neloială. Este important să înțelegem că această utilizare este doar metaforică și nu se referă la adevărata identitate a genului Rattus.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.