Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Reacție

Sinonime

  • REÁCȚIE DE CARBONILÁRE
  • oxosinteză

Definiție : Reacție

**Reacție**

Reacție este faptul de a reacționa la un eveniment sau la o stimulare exterioară. Poate fi exprimată prin atitudine sau manifestare în răspuns la ceva.

În psihologie, reacția este orice răspuns, fie el integral sau parțial, pe care un sistem psihic îl manifestă față de o stimulare externă.

În domeniul chimiei, reacția se referă la fenomenul de transformare a uneia sau mai multor substanțe chimice sub acțiunea unor agenți fizici sau a altor substanțe chimice. Ca rezultat, se formează noi substanțe cu proprietăți diferite față de cele inițiale.

În fizică, reacția reprezintă o forță sau un cuplu de forțe care se opune unei acțiuni. Ea are aceeași valoare, dar sensul opus cu acțiunea inițială.

De asemenea, există și conceptul de reacție nucleară, care reprezintă un ansamblu de fenomene prin care un nucleu atomic ciocnit de o particulă grea sau de un foton suferă o schimbare a structurii sale.

Reacția în lanț este un proces care poate fi reînnoit în mod continuu prin el însuși, deoarece o parte din produsul obținut este întotdeauna în stare de a reimpulsiona reacția.

În astronomie, reacția gravitațională se referă la modificarea direcției și a modulului vectorului de viteză al unei nave spațiale care trece prin apropierea unui corp ceresc, datorită câmpului gravitațional al acestuia.

În sistemele de transmisie, tehnici automate, organismele vii sau societate, reacția se referă la stabilirea unor semnale care influențează faza inițială a unui proces în funcție de informațiile referitoare la starea organelor de execuție sau la rezultatul procesului. Acest fenomen este numit și conexiune inversă sau retroacțiune.

Într-un context politic și economic, reacția poate fi văzută ca o împotrivire față de manifestările progresului social, fiind totalitatea acțiunilor care au ca scop restaurarea unui regim politic autoritar. Poate însemna, de asemenea, totalitatea forțelor reacționare care se opun schimbărilor și inovațiilor în societate.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.