Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Renta

Sinonime

  • RÉNTĂ
  • (înv.)
  • rendită
  • (A primi o ~ anuală.)

Definiție : Renta

Renta este o plățe (în muncă, în produse sau în bani) la care era obligat iobagul față de stăpânul său. Aceasta reprezintă o obligație de plată periodică de către iobag către stăpânul său, sub forma muncii, a produselor sau a banilor.

În contextul economic, renta este venitul pe care îl aduce cu regularitate un bun imobiliar și nu este legat de o activitate productivă a proprietarului. Este vorba despre dobânda unei obligații emise de stat sau despre sumele de bani pe care un proprietar le obține în virtutea dreptului său de proprietate asupra unui teren sau unui capital.

Renta viageră reprezintă o rentă anuală care încetează la moartea beneficiarului. Este vorba despre o sumă de bani pe care o persoană se obligă să o plătească periodic alteia pe toată durata vieții acesteia. Aceasta poate fi obținută în cadrul unor tranzacții imobiliare sau prin achiziționarea unor obligațiuni cu caracter viager.

Renta poate fi, de asemenea, un venit anual obținut de către o persoană. De exemplu, o persoană poate să trăiască din rentele sale, adică din veniturile pe care le obține periodic din diverse surse, cum ar fi terenurile sau investițiile.

În sfârșit, renta poate fi și dobânda anuală a unui capital plasat. Aceasta se referă la veniturile pe care le obține un posesor de capital prin plasarea lui în investiții. Aceste rente pot fi viagere, adică sunt legate în mod strict de beneficiar și încetează odată cu moartea acestuia, sau perpetue, adică se transmit prin moștenire și rămân active pe o perioadă nedeterminată de timp.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.