Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Rentabilizare

Sinonime

  • eficientizare
  • ă producției

Definiție : Rentabilizare

Definiția cuvântului „Rentabilizare” este acțiunea de a face ceva să devină rentabil, adică să producă profit sau beneficii într-o măsură considerabilă. Este un substantiv feminin care provine din verbul „rentabiliza” și se referă și la rezultatul obținut din această acțiune.

Cuvântul „Rentabilizare” poate fi folosit pentru a descrie procesul sau acțiunea de a face un anumit lucru să devină profitabil. Aceasta poate fi aplicată în diferite domenii, cum ar fi afaceri, investiții, proiecte sau strategii. Ideea principală este de a obține un randament sau un avantaj financiar sau economic ridicat dintr-un anumit proces sau investiție.

Rentabilizarea poate fi, de asemenea, asociată cu eficientizarea sau optimizarea unor resurse sau activități, în scopul maximizării profitului sau minimizării costurilor. Acest lucru poate implica restructurarea unei afaceri, îmbunătățirea proceselor de producție sau reducerea cheltuielilor pentru a obține rezultatele dorite.

Termenul de „Rentabilizare” poate fi, de asemenea, utilizat în contextul investițiilor financiare, unde se referă la obținerea unui randament sau a unui profit adecvat dintr-un portofoliu de investiții sau dintr-un anumit instrument financiar. În acest caz, strategiile de investiții sunt concepute pentru a maximiza rentabilitatea și pentru a minimiza riscul.

Rentabilizarea poate fi o preocupare majoră în economie și în gestionarea afacerilor și poate fi un factor determinant în luarea deciziilor. În general, termenul de „Rentabilizare” este asociat cu aspectele financiare și economice ale unei acțiuni sau a unei investiții și descrie modul în care aceasta produce venituri și beneficii în raport cu cheltuielile și resursele implicate.

În concluzie, rentabilizarea este acțiunea de a face ceva să devină rentabil, adică să producă profit sau beneficii într-o măsură considerabilă. Termenul este utilizat în contexte legate de afaceri, investiții și optimizarea resurselor și implică maximizarea rezultatelor financiare și economice.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.