Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Renură

Sinonime

  • canelură

Definiție : Renură

Renură este un termen tehnic folosit în domeniul mecanică și se referă la o canelură. Aceasta poate fi o decupație sau o adâncitură realizată într-o suprafață solidă, cum ar fi metalul sau lemnul. Renura se poate forma pentru a crea o conexiune sau un ghidaj într-o piesă, sau pentru a permite scurgerea unui lichid sau a altui material.

Renură poate fi o adâncitură gravată pe o suprafață, cu rolul de a oferi rezistență adițională sau de a permite o conexiune securizată între două piese. Aceasta poate fi folosită în construcția de mașini sau în diverse aplicații tehnice unde este necesară fixarea fermă a componentelor.

Renură poate avea și rolul de a ghida un element sau o unealtă într-o mișcare specifică. Prin crearea unei caneluri precise și bine definită, se permite mișcarea lină și controlată a unui obiect într-un anumit traseu sau direcție. Acest tip de renură este adesea folosit în industria de prelucrare a lemnului sau a metalului, pentru a asigura tăierea sau modelarea precisă a materialelor respective.

Renură poate fi utilizată și pentru a facilita scurgerea unui lichid sau a unui material dintr-o zonă în alta. Prin crearea unei caneluri în structura sau suprafața unui obiect, se asigură un flux fluid și controlat a materiei respective, evitându-se acumularea sau stagnarea într-un anumit punct. Aceste renuri sunt întâlnite în diverse industrii, precum producția alimentară, industria chimică sau sistemele de canalizare.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.