Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Reocupare

Sinonime

  • recucerire

Definiție : Reocupare

Reocupare este un substantiv feminin care se referă la acțiunea de a reocupa ceva și rezultatul acestei acțiuni. Are sensul de a ocupa din nou, a recuceri un teritoriu sau un spațiu care fusese pierdut înainte. Termenul provine din limba franceză (réoccuper) și se utilizează în limba română cu același înțeles.

Reocupare poate fi folosit și ca verb tranzitiv pentru a exprima acțiunea de a ocupa din nou, a recuceri ceva. De exemplu, cineva poate reocupa o clădire sau un loc care fusese pierdut anterior. Este important de menționat că verbul reocupa are aspect reflexiv și este însoțit de pronumele reflexiv „se”.

Reocupare este un termen des utilizat pentru a descrie acțiunea de a obține din nou un teritoriu sau un spațiu care a fost pierdut anterior. De exemplu, în contextul unui conflict armat, reocuparea unui teritoriu poate reprezenta un obiectiv strategic. Rezultatul reocupării poate implica reinstaurarea controlului asupra acestui teritoriu sau, în cazul unui spațiu fizic, poate însemna restaurarea și refacerea structurilor.

Reocuparea poate avea și un sens figurat sau simbolic. Poate reprezenta acțiunea de a reveni la o situație, stare sau activitate anterioară. De exemplu, reocuparea unui loc de muncă sau a unei poziții de autoritate poate însemna reinstaurarea situției anterioare. În acest sens, reocuparea poate fi asociată cu ideea de recâștigare sau recuperare a unui lucru pierdut sau al unui statut anterior.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.