Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Roșiile

Sinonime

  • AGRIȘ-RÓȘU
  • coacăz
  • dracilă

Definiție : Roșiile

Roșiile sunt legume de culoare roșie, cu forme și dimensiuni variate, și sunt foarte populare în bucătăria românească. Ele pot fi consumate atât crude, în salate sau sandvișuri, cât și gătite în diverse feluri, precum sosuri, ciorbe sau chiar dulcețuri. De asemenea, roșiile sunt bogate în vitamine și minerale, având un conținut ridicat de licopen, un antioxidant puternic care are beneficii pentru sănătatea inimii și prevenirea anumitor tipuri de cancer.
Roșiile mai pot fi de asemenea numite și „par roșu”, în referință la culoarea lor intensă și bogată. Acestea sunt asemănătoare cu cărămizile în culorile lor și pot fi folosite în diverse construcții sau în alte activități legate de domeniul construcțiilor. De asemenea, roșul intens poate fi asociat și cu focul și cu flăcările, folosite și ca metafore pentru a descrie lucruri aprinse sau pasionale.
„Ban roș” se referă la monedele de aramă, care au aceeași culoare roșie intensă ca și aceste legume.
Termenul „galben roș” se referă la o nuanță de galben aurit, similară cu aurul, care este des asociată cu bogăția și luxul.
„Pielea roșie” este un termen vechi folosit pentru a descrie amerindienii nativi din America de Nord, care aveau culoarea naturală a pielii roșcată și s-au identificat adesea cu cărămizii și cu roșul în general. Această denumire este considerată în prezent inadecvată și ofensatoare.
„Suliman roș” este o expresie folosită pentru a descrie o persoană care s-a bronzat puternic în urma expunerii prelungite la soare, asemănătoare cu culoarea roșie a curry-ului.
Expresia „a vedea roșu înaintea ochilor” este folosită pentru a descrie o mare furie sau frustrare extremă care face ca o persoană să nu mai aibă control asupra acțiunilor sale.
„Vin roșu” este un termen folosit pentru a descrie un tip de vin care are o culoare roșie intensă, obținut din struguri negri sau roșii.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.