Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Rupea

Sinonime

 • frânge
 • cede
 • se frânge
 • plesni
 • sparge
 • zdrențui
 • sfâșia
 • spinteca
 • fractura
 • culege
 • despărți
 • desface

Definiție : Rupea

Rupea este un cuvânt românesc care are mai multe sensuri și înțelesuri.

În primul rând, rupea poate însemna acțiunea de a despărți un obiect în bucăți mici sau de a sfâșia ceva. De exemplu, poți rupe un plic sau o foaie dintr-o carte. De asemenea, poate fi utilizat pentru a exprima o deteriorare, precum atunci când un câine îți rupe haina. Alte exemple ar fi atunci când un baston, o scândură sau piciorul unei mese se rup.

Un al doilea sens al cuvântului rupea este acțiunea de a cădea, a se strica sau a se prăbuși. De exemplu, un pod se poate rupe sau se poate spune că „mă stric” atunci când te afli într-o situație dificilă. Un alt exemplu ar fi atunci când ghetele tale se rup în timp ce mergi pentru cineva.

De asemenea, cuvântul rupea poate însemna anularea sau distrugerea unui acord sau a unei învoeli. De exemplu, poți rupe învoiala cu cineva sau poți rupe prețul în urma unei negocieri. De asemenea, poate fi folosit în sensul de a porni sau a pleca brusc, de exemplu atunci când te detașezi brusc dintr-o mulțime sau când începi să fugi brusc.

În plus, rupea poate însemna a obține o anumită sumă de bani după o negoțiere sau a rezolva o situație dificilă. De exemplu, poți spune că „ai mai rupt un franc” pentru a indica că ai reușit să obții un preț mai mare. De asemenea, poate însemna a vorbi puțin sau a-ți rupe de fugă, ceea ce înseamnă a începe să fugi brusc.

Cuvântul rupea poate fi folosit și în expresii populare. De exemplu, poți spune că inima ți se rupe de milă, ceea ce înseamnă că simți o mare compasiune. De asemenea, se poate folosi în expresii precum a rupe cuiva mânicile, care înseamnă a-l urma în mod insistent sau a rupe o adunare, care înseamnă a încheia o ședință.

În concluzie, cuvântul rupea are mai multe sensuri și înțelesuri în limba română, referindu-se la acțiunea de a despărți în bucăți, a deteriora sau a prăbuși ceva, a anula sau a obține ceva în urma unei negocieri, sau exprimând acțiunea de a pleca sau a vorbi puțin.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.