Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Saia

Sinonime

  • însăilătură
  • staul
  • șular

Definiție : Saia

Saia este un cuvânt cu mai multe sensuri și semnificații. În primul rând, saia este un fir de ață folosit pentru însăilat sau o cusătură provizorie cu împunsături rare. De asemenea, poate însemna și un adăpost improvisat pentru vite, în special pentru oi. Această accepțiune derivă din cuvântul turcesc „saye”, care înseamnă „umbră”. În plus, saia se poate referi și la o țesătură subțire de lână sau la o îmbrăcăminte confecționată din această țesătură.

Există și un alt sens al cuvântului saia, care se referă la o pânză groasă de bumbac cu țesătură rară. De asemenea, poate indica și o îmbrăcăminte confecționată din acest tip de pânză. Totodată, cuvântul saia poate avea sensul de gard sau împrejmuire de zăbrele pentru țarc. De asemenea, poate însemna și firul de ață folosit pentru însăilat.

În limba moldovenească și munteană, termenul saia poate să însemne însăĭlătură sau o rocă proastă care pare că este doar însăilată. Această accepțiune este înrudită cu sensul de ață de însăilat.

În unele dialecte, saia poate însemna și un staul pentru oi și capre, care poate fi și fără acoperământ vara. În aceleași dialecte, termenul poate indica și un adăpost pentru vite, paie și fân.

În unele regiuni, saia poate însemna o manta țărănească sau un tip rar de stofă de bumbac care era comercializată în jurul anului 1870.

Pe lângă toate aceste sensuri, există și un cuvânt înrudit, însăilătură, care se referă la rezultatul însăilării sau la locul însăilat.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.