Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Salcâm

Sinonime

  • glădiță
  • plătică

Definiție : Salcâm

Definiție:

Salcâm este un arbore melifer din familia leguminoaselor, care are ramuri prevăzute cu spini, frunze compuse și flori albe dispuse în ciorchine. Lemnul acestui arbore este tare și rezistent la umezeală. Numele său științific este Robinia pseudacacia, cunoscut și sub denumirea de acaț. Termenul provine din turcă, salkâm.

Salcâm este un arbore cu flori albe dispuse în ciorchine, caracterizate prin mirosul plăcut. Dumnezeiește. Se poate folosi și ca advectiv, pentru a descrie un ton dulce și plăcut, asemănător cu mirosul florilor de salcâm.

Salcâm este un arbore melifer din familia leguminoaselor, care are ramuri prevăzute cu spini și frunze compuse. Florile sale sunt albe și au un miros caracteristic plăcut. Ele sunt dispuse în ciorchine. Lemnul acestui arbore este tare și rezistent la umezeală. Termenul provine din turcă, salkâm.

Salcâm este un arbore frumos din familia leguminoaselor, cunoscut și sub denumirea de robinie pseudoacacia. Are flori așezate în formă de struguri atârnați și produce pastări. Salcâm este denumirea folosită în Muntenia și Moldova de Nord, fiind cunoscut și sub denumirile de salcâmp și salcîn. Termenul provine din turcă, salkym.

Salcâm este un arbore melifer din familia leguminoaselor, care are florile dispuse în formă de struguri. Este un arbore frumos, cu flori albe și un miros plăcut. Se folosesc și denumirile salcâmp în Muntenia și salcîn în Moldova de Nord. Alte denumiri pentru acest arbore sunt băgrin, dafin, drog, mălin, rug și gledicie. Originea sa este în America de Nord, fiind adus în Europa în secolul al XVII-lea de către francezul Robin. Este foarte ușor de crescut și se folosește în special pentru plantații rapide. Este ideal pentru garduri vii și poate forma o barieră greu de trecut împreună cu cătina. Poate ajunge până la o înălțime de 25 de metri, iar lemnul său este valoros atât pentru foc, cât și pentru construcții, fiind rezistent la umiditate. Există și varietăți de salcâm cu flori galbene, violete sau roșii. Înflorește după celelalte copaci, dar își menține frunzele până în octombrie.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.