Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șănțuc

Sinonime

  • șănțișor
  • șănțuleț

Definiție : Șănțuc

Șănțuc este un termen în limba română cu mai multe semnificații și sensuri. În primul rând, poate fi folosit pentru a descrie o bucată mică de material textil, de obicei din bumbac sau lână, care se folosește pentru a curăța sau a șterge suprafețe. Aceasta poate fi utilizată în bucătărie, în baie sau în alte zone ale casei pentru a îndepărta murdăria sau lichidele.

În al doilea rând, șănțuc poate desemna o formațiune mică și circulară de pământ situată în teren, care poate fi vizibilă ca o umflătură sau o groapă. Aceste formațiuni pot apărea în diverse contexte, cum ar fi în grădini, în pășuni sau chiar în zone montane. Pot fi rezultatul acțiunii naturale a eroziunii sau a activității umane, cum ar fi săpatul în scopuri de construcție sau agricole.

De asemenea, în domeniul zoologiei, termenul șănțuc este folosit pentru a descrie o porțiune în formă de canal dintr-un organ sau o structură a unui animal. Acesta poate să apară în diverse organe sau sisteme, cum ar fi căile respiratorii sau sistemul circulator. Șănțucul poate avea rolul de a transporta substanțe sau de a permite schimbul de gaze.

În cele din urmă, șănțuc poate fi și numele unei localități sau al unui sat. Aceasta poate fi situată în diferite regiuni ale țării și poate avea o istorie și o cultură distinctă. Numele șănțuc poate fi asociat cu legende sau tradiții locale și poate reprezenta un simbol important pentru comunitatea respectivă.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.