Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Scaber

Sinonime

  • PITÁRCĂ s. (BOT.) 1. (Boletus scaber) (reg.) mitarcă grasă, (Transilv.) ciupercă de pe coastă.
  • (Boletus luridus) (Transilv.) ciupercă domnească.

Definiție : Scaber

Scaber este un cuvânt românesc care are mai multe sensuri și semnificații, în funcție de context. În general, termenul se referă la ceva aspru la atingere sau rugos la suprafață, având o textură neregulată sau neuniformă. Se poate folosi pentru a descrie obiecte, suprafețe sau chiar pielea unei persoane.

Un sens obișnuit al cuvântului scaber este acela de a desemna o suprafață sau un obiect aspru, rugos sau neuniform în textură sau la atingere. Scaber poate fi folosit pentru a descrie o suprafață a unui material, cum ar fi lemnul sau piatra, care are proeminențe neuniforme sau asperități. De asemenea, termenul poate fi folosit pentru a descrie un obiect cu o textură rugoasă sau neglijată, care nu este neted sau fin în aspect.

În domeniul botanicii, termenul scaber este folosit pentru a descrie plantele care au tulpina sau frunzele acoperite cu peri sau spini aspri. Aceste plante pot fi tactile și se simt aspre sau înțepătoare la atingere. De asemenea, termenul poate fi folosit pentru a descrie fructele sau semințele care au o textură aspră sau rugoasă la suprafață.

În medicină, termenul scaber poate fi utilizat pentru a descrie o afecțiune a pielii în care aceasta devine aspră, solzoasă sau râioasă în aspect. Aceasta poate fi cauzată de diferiți factori, cum ar fi uscăciunea excesivă, dermatita sau alte afecțiuni dermatologice. Scaber poate fi, de asemenea, folosit pentru a descrie o senzație de mâncărime sau iritare a pielii, care poate fi însoțită de roșeață și inflamație.

In concluzie, termenul scaber are o gamă largă de sensuri și semnificații, poate fi utilizat pentru a descrie obiecte rugoase sau aspre, plante cu suprafețe înnodate sau neuniforme, sau pentru a desemna o afecțiune a pielii care duce la aspectul aspru, solzos sau înțepător al acesteia.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.