Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Scald

Sinonime

  • îmbăia
  • uda
  • acoperi

Definiție : Scald

Scald, în limba română, are mai multe semnificații și utilizări. Primul sens este acela de poet scandinav sau nordic din vechime. În această înțeles, termenul este folosit pentru a descrie poeții vechi din Scandinavia sau Irlanda.

Un alt sens al cuvântului „scald” înseamnă a face baie sau a se îmbăia. Este folosit pentru a exprima acțiunea de a înmuia sau a uda ceva punându-l în apă caldă. De exemplu, se poate spune „a scălda un copil în cădiță”. De asemenea, poate fi folosit figurativ pentru a sugera faptul că un obiect sau o persoană este udă sau imersată într-un fluid. De exemplu, „o țară scăldată de mare”.

Termenul „scald” se poate referi și la acțiunea de a-și oglindi sau de a se reflecta. Acest sens este utilizat în special figurativ, pentru a exprima ideea de auto-reflexie sau de auto-observație.

De asemenea, „scald” poate însemna și acțiunea păsărilor sau a altor animale de a se cufunda sau de a se tăvăli în nisip, în praf sau în alte substanțe asemănătoare.

Unul dintre sensurile specifice ale termenului este acela de a evita un răspuns clar sau de a răspunde evaziv. Această înțeles este folosit mai ales în exprimări familiare sau în contexte informale.

În concluzie, cuvântul „scald” are mai multe semnificații și forme de utilizare în limba română. Poate desemna poeții scandinavi sau nordici din trecut, dar și acțiunea de a face baie sau de a înmuia ceva în apă caldă. De asemenea, poate sugera auto-reflectarea sau auto-observația, precum și acțiunea animalelor de a se cufunda sau de a se tăvăli în diverse substanțe. Un alt sens al termenului este acela de a evita un răspuns clar sau de a răspunde evaziv.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.