Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Scanzie

Sinonime

  • Scanzie
  • scandale
  • scandalesque

Definiție : Scanzie

Sens 1 : Scanzie este un termen care se referă la o piesă sau o structură arhitecturală cu rol de spațiu de depozitare sau de adăpostire a unor obiecte. Aceasta poate fi realizată din lemn, metal sau alte materiale și poate avea diverse dimensiuni și forme, de la simple rafturi până la dulapuri sau sertare.

Sens 2 : Scanzie este și un termen folosit în contextul aviației, pentru a descrie o întrerupere scurtă și rapidă în funcționarea unui motor sau în circuitul electric al unei aeronave. Această scădere bruscă a puterii poate afecta performanța și siguranța zborului, motiv pentru care este necesară remedierea problemei cât mai rapid posibil.

Sens 3 : Scanzie poate fi, de asemenea, un sinonim pentru termenul „deshidratat”. În acest sens, se referă la lipsa de apă sau la procesul prin care se elimină apa dintr-un anumit material sau substanță, fie pentru a o conserva, fie pentru a o utiliza într-un alt mod. De exemplu, fructele sau legumele uscate sunt considerate a fi scanzii.

Sens 4 : În domeniul muzicii și al dansului, scânziile sunt elemente specifice utilizate în interpretările de jazz sau de dans contemporan pentru a crea ritmuri și mișcări sincopate. Acestea pot avea forme variate și pot fi realizate cu ajutorul corpului sau al instrumentelor muzicale, adăugând expresivitate și dinamică performanței artistice.

Sens 5 : Scânziile sunt, de asemenea, un tip de împletituri sau ornamente florale folosite în arta decorativă și în aranjamentele florale. Acestea pot fi realizate din diverse materiale, cum ar fi fire de ferigă, șnururi sau panglici, și pot fi utilizate în aranjamentele florale sau în îmbrăcămintea tradițională pentru a adăuga frumusețe și eleganță.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.