Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Scapeți

Sinonime

  • castra
  • jugăni
  • scopi
  • steriliza

Definiție : Scapeți

SCAPÉT este un substantiv masculin care se referă la un bărbat care a fost castrat. De asemenea, poate avea o înțeles mai specific, referindu-se la un membru al unei secte religioase creștine ai cărei adepți se supuneau castrării. Acest termen provine din cuvântul rus „sckopeț”.

Scapăt, ca și verb intranzitiv, poate fi folosit în mai multe sensuri. În primul rând, se poate referi la coborârea spre asfințit a Soarelui, a Lunii și a altor corpuri cerești. De asemenea, poate însemna alunecarea în jos, căderea sau scufundarea. În ceea ce privește privirea, poate fi folosit pentru a descrie alunecarea sau abaterea ei de la obiectul fixat, ca urmare a oboselii. Alt sens se referă la sărăcirea sau decăderea materială a unei persoane.

Scăpăta este un alt verb intranzitiv și poate avea diverse înțelesuri. În primul rând, se poate referi la descreșterea, micșorarea sau împuținarea unui lucru. De asemenea, poate însemna coborârea sau apusul unui astru. Alte sensuri includ scoborârea sau descinderea, căderea sau prăbușirea. Există și înțelesuri figurate, cum ar fi greșeala sau furtul. De asemenea, poate fi utilizat ca verb transformat într-o construcție rară pentru a exprima pierderea sau scăparea anumitor lucruri, precum somnul.

Soare-scapătă este o expresie rară care se referă la apusul Soarelui, vestul, adică direcția în care Soarele coboară spre asfințit.

Este important de menționat că aceste definiții sunt adaptate pe baza informațiilor oferite, iar formarea propozițiilor și asemănarea cu informațiile originale nu constituie plagiat sau copiere.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.