Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Scarificație

Sinonime

  • scarificare

Definiție : Scarificație

Scarificația este un substantiv feminin care se referă la acțiunea de a realiza o scarificare. Termenul provine din franceza scarification și din latină scarificatio, -onis. Aceasta poate fi utilizată în domeniul medical, în special în chirurgie, pentru a descrie procesul de a efectua incizii superficiale în piele pentru a trata anumite afecțiuni sau pentru a facilita drenajul fluidelor.

Scarificația mai poate fi interpretată și ca o formă de artă corporală. În acest context, se referă la practica de a realiza tăieturi sau incizii pe piele în diferite modele sau desene, de obicei cu un scop estetic sau simbolic. Această formă de scarificare este adesea asociată cu triburile sau culturile care folosesc această metodă pentru a marca diferitele etape ale vieții, apartenența la un grup sau pentru a exprima identitatea și individualitatea.

În domeniul botanic, scarificația se referă la procesul de a trata semințele cu diverse metode pentru a le ajuta să germineze mai ușor. Aceasta poate implica, de exemplu, realizarea unor mici incizii în coaja exterioară a semințelor pentru a permite absorbția apei și a substanțelor nutritive.

În concluzie, scarificația este un termen care poate avea mai multe sensuri și înțelesuri în funcție de contextul în care este utilizat. Poate desemna atât o procedură medicală, o formă de artă corporală, cât și un proces de tratare a semințelor în domeniul botanic.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.