Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Scart

Sinonime

  • scârțâitoare
  • (~ la încălțăminte.)

Definiție : Scart

Termenul „Scart” este un cuvânt românesc care are mai multe semnificații și utilizări diferite. Iată o definiție pentru fiecare dintre semnificațiile cuvântului:

  1. „Scart” este o formulă enigmatică folosită în jocurile de cuvinte. Aceasta constă în eliminarea unei sau mai multor litere, a unei silabe sau a unui grup de litere dintr-un cuvânt pentru a obține un nou cuvânt cu un sens diferit.

  2. „Scart” este, de asemenea, o interjecție folosită pentru a imita sunetul ascuțit și strident produs de o ușă, o roată sau orice alt obiect care se mișcă alternativ într-o direcție și apoi în cealaltă. Poate fi folosită și pentru a imita sunetul caracteristic produs de pantofi în timpul mersului. În plus, poate desemna o adiție (din piele) la pantofi pentru a produce un scârțâit în timpul mersului.

  3. Într-un context familiar, „Scart” este o exclamație de dezaprobare, opoziție sau dispreț față de o afirmație; echivalentul expresiei „da’ de unde!”. Este o onomatopee care încearcă să reproducă sunetul obiectelor care se freacă unul de altul, cum ar fi o ușă, un căruț etc.

  4. „Scart” este, de asemenea, o interjecție care imită sunetul de scârțâit sau de crepitare. Poate fi folosit ca variantă a cuvântului „scîrță”. Este o creație expresivă care amintește de sunetul de scârțâit sau de crăcănit. Derivat de la „scîrțîi”, care înseamnă „a vorbi cu tărie” sau „a scrâșni”, se regăsește în cuvinte precum „cărținire” (deteriorare), „scîrțîitoare” (scârțâit).

  5. O formulă alternativă a termenului este „scîrț”, utilizată pentru a imita sunetul produs de o roată sau de o ușă prost unsă. Acest cuvânt poate fi găsit și în expresia „scârț scârț pele”, folosită pentru a descrie o bucată de piele folosită de unii pantofari pentru a face pantofii să scârțâie intenționat în timpul mersului.

  6. Există și o altă interjecție „scârț” care imită sunetul produs de o roată sau de o ușă prost unsă în timpul mișcărilor alternative.

  7. „Scart” poate fi, de asemenea, folosit ca interjecție pentru a exprima „nu-mi pasă”, „nu sunt de acord” sau „nu cred” într-un registru vulg

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.