Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Scelerat

Sinonime

  • infâme
  • vaurien
  • malfaiteur
  • bougre

Definiție : Scelerat

Scelerat – Persoană vinovată de nelegiuiri, de crime sau socotită capabilă să le săvârșească; om mârșav, ticălos, criminal. Un om scelerat este considerat a fi un individ care săvârșește fapte rele sau ilegale. Termenul provine din franceza „scélérat”, care la rândul său vine din latinul „sceleratus”.

Scelerat – Criminal, ucigaș, nelegiuit, mârșav. Scelerat este folosit ca adjectiv pentru a descrie pe cineva ca fiind vinovat de fapte criminale sau ca având o conduită mârșavă. Cuvântul provine de asemenea din franceza „scélérat”, cu origini în latina „sceleratus” ce se traduce prin „nelegiuire” sau „omor”.

Scelerat – Criminal, ucigaș, nelegiuit, ticălos. Scelerat poate fi utilizat atât ca adjective, cât și ca substantiv masculin și feminin pentru a se referi la un individ care săvârșește crime, este vinovat de nelegiuiri sau are un comportament ticălos. Cuvântul provine din franceza „scélérat”, cu origini în latina „sceleratus”.

Scelerat – Persoană vinovată sau socotită capabilă de mari nelegiuiri și crime; om mârșav, ticălos, criminal. Un scelerat este considerat a fi o persoană care este responsabilă pentru fapte deosebit de rele sau ilegale, sau care este considerată capabilă să le săvârșească. Cuvântul provine din franceza „scélérat”, cu origini în latina „sceleratus”.

Scelerata – Persoană vinovată sau socotită capabilă de mari nelegiuiri și crime; om mârșav, ticălos, criminal. Scelerata este forma feminină a cuvântului scelerat și se referă tot la o femeie care săvârșește fapte rele sau ilegale și este considerată mârșavă sau ticăloasă.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.