Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Schemă

Sinonime

  • plan
  • schiță
  • schelet
  • schemă logică
  • organigramă

Definiție : Schemă

O schemă este un plan simplificat care permite o privire de ansamblu asupra unei lucrări sau a unei opere. Poate fi, de asemenea, o reprezentare grafică simplificată a elementelor sau caracteristicilor structurii unui dispozitiv, unei mașini, unei instalații, unui proces, etc. În tehnologie, o schemă bloc reprezintă schematic și simplificat un dispozitiv, un sistem sau o instalație, utilizând blocuri funcționale pentru a studia principiile de funcționare. O schemă logică este un organigramă.

Se utilizează și termenul schemă pentru a desemna o tablă care listează posturile și salariile respective dintr-o instituție sau o companie.

O schemă este o figură simplificată utilizată pentru o demonstrație, permițând o privire de ansamblu asupra unei lucrări. Poate desemna, de asemenea, un proiect sau un plan. Se utilizează, de asemenea, termenul pentru o tablă care listează posturile și remunerațiile respective ale unei companii sau a unei instituții.

O schemă este un plan sau un proiect care include doar liniile sau ideile principale ale unei lucrări, permițând o privire de ansamblu asupra acesteia. Poate fi, de asemenea, o reprezentare grafică simplificată, cu ajutorul simbolurilor, a unui dispozitiv, a unei construcții, a unui proces sau a unui fenomen. Se utilizează, de asemenea, termenul pentru o tablă care listează posturile și remunerațiile respective ale unei companii sau a unei instituții.

O schemă este o reprezentare grafică simplificată, prezentată sub formă de linii, a elementelor sau caracteristicilor structurii unui dispozitiv, a unei mașini, a unei instalații, a unui proces, etc. Se utilizează, de asemenea, termenul pentru o tablă care listează posturile și remunerațiile respective ale unei companii sau a unei instituții.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.