Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Schevofilachie

Sinonime

  • sacristie

Definiție : Schevofilachie

Schevofilachie este un cuvânt folosit pentru a descrie un fenomen social sau politic specific care implica o luptă sau competiție pentru obținerea sau menținerea puterii. Acest termen poate fi utilizat în contextul unei lupte politice între două sau mai multe facțiuni care încearcă să controleze guvernarea sau poate fi folosit pentru a descrie un conflict intern sau o rivalitate între grupuri sau organizații care luptă pentru influență și control.

În același timp, schevofilachie poate fi utilizat și cu sensul de competiție excesivă sau comportament competitiv extrem, în care persoanele implicat sunt obsedate de victorie și de a învinge pe ceilalți în detrimentul oricăror reguli morale sau etice. Acest comportament poate fi observat în diferite domenii, cum ar fi sportul, afacerile sau viața academică, unde indivizi sau grupuri concurează pentru a obține avantaje personale sau pentru a domina ceilalți.

De asemenea, schevofilachie poate fi utilizat și cu sensul de competiție sau luptă între idei sau doctrine, în special în contextul religios sau filozofic. Acest termen poate fi asociat cu dispute teologice sau cu rivalități între diferite școli de gândire, în care diferite idei sau doctrine se confruntă și se luptă pentru a se impune ca adevăruri absolute.

Schevofilachie poate avea și sensul de luptă interioară sau conflict interior în cadrul unei persoane. Acest termen poate fi folosit pentru a descrie un război psihologic sau spiritual între diferite tendințe, dorințe sau convingeri din interiorul unei persoane, în care aceasta se luptă cu sine însăși pentru a lua decizii sau a se dezvolta pe plan personal sau spiritual.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.