Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Schimb

Sinonime

 • troquer
 • barter
 • inlocuire
 • transfer
 • tură
 • șut
 • albitură
 • primeneală
 • rufă
 • rufărie
 • premenituri (pl.)

Definiție : Schimb

Schimb este un substantiv neutru, având mai multe sensuri și semnificații în limba română.

Primul sens al cuvântului „schimb” se referă la ideea de înlocuire sau substituire a unui lucru cu altul de aceeași natură. De exemplu, schimbul de scrisori presupune înlocuirea unei scrisori cu alta. De asemenea, „schimb” poate desemna și procesul de cedare a unui obiect în schimbul altuia de valoare echivalentă. De exemplu, schimbul de bani implică cedarea unei sume de bani în schimbul unei alte sume de aceeași valoare.

Un alt sens al cuvântului se referă la procesul de transformare, de modificare a unui lucru sau aspect. De exemplu, oamenii se pot schimba în sensul de a-și modifica atitudinea, comportamentul sau aspectul fizic. De asemenea, „schimb” poate desemna și procesul de modificare a unei vorbe, a unui cuvânt sau a unei situații. De exemplu, a schimba vorba înseamnă a deriva o conversație într-o altă direcție.

În plus, „schimb” poate fi folosit și în sensul de a îmbrăca rufe curate în locul celor vechi sau murdare. De exemplu, a schimba cămășile înseamnă a înlocui cămășile murdare cu altele curate.

Un alt sens al cuvântului „schimb” se referă la trecerea unei energii, a unei sarcini electrice sau a unei particule de la un sistem fizic la altul.

În domeniul comercial, „schimb” poate desemna procesul circulației mărfurilor ca formă de repartizare a bunurilor produse de societate. De exemplu, prin schimbul de mărfuri, un bun este cedat pentru a lua în schimb alt bun de valoare echivalentă.

De asemenea, „schimb” poate fi folosit și în contextul militar, pentru a indica înlocuirea unui soldat sau a unei echipe de soldați în timpul serviciului.

În Moldova, „schimb” poate desemna și rufe de primenelă, adică rufe noi sau curate care înlocuiesc pe cele vechi sau murdare.

Pe scurt, „schimb” este un cuvânt cu multiple semnificații și sensuri în limba română, referindu-se la ideea de înlocuire, transformare sau substituire a unui lucru cu altul, fie prin procesul de cedare și primire, fie prin modificare sau transformare.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.